Főzőműsor

Észrevettétek már, hogy manapság annyi lett a főzőműsor, mint menzán a mócsing?
Mondjuk nincs ezzel semmi baj, teljesen érthető, hogy evés témában mindenki célközönség.
Legalább napi háromszor enni kell.
Hobbitoknak pedig sokkal többször.

El is szaporodtak hát szépen a recptműsorok, meg a vetélkedők.
Jönnek a séfek és a jövő ígéretei dögivel. Mindenki főz.
Még az is, akinek nem sikerült anno valamelyik Megasztár, aztán kevés volt a Voice-hoz, a Sztárban Sztárba  sem került be, mert nem volt meg benne az X faktor, na, még ő is simán jelentkezik egy főzőversenybe, hogy megmutassa, nehogymá' a remzi olyan nagy király legyen.
Ha pedig ez sem jön be, még mindig elmehet focistának.
Ahhoz nem kell se Michelin csillag, sem énekhang.
Észrevettétek már, hogy a hazai főzőműsorok sokszor olyanok, mint a magyar foci?
Épülnek a szebbnél szebb kitchen stúdiók, mint a stadionok, kavarnak, kutyulnak, szaladgálnak össze-vissza, és vannak bíztató eredmények itt is, de azért az amerikai Masterchef Junior pultot csak sámlin felérő kis gasztromágusától még mindig olyan "messzi" vagyunk, mint tőlünk a foci vb.
Elvégre ezt a focit is mi "főztük", egészségünkre!

Némelyik főzőműsor egyébként megvallom nekem is tetszik.
Nyilvánvalóan elsősorban az ételek miatt.
Eddig még sosem hallott, látott összetevőkkel, módszerekkel ismerkedhet meg így, a képernyőn keresztül az ember.
Izgalmas kreációk és még álomban sem előforduló csodák képesek sokszor meglepő szintű éhségérzetet varázsolni.
De Michelin csillag ide, fine dining oda, azért sokszor a hagyományos, egyszerű otthoni ételek is mekkora gyönyörűséggel tudják eltölteni az ember lelkét, és persze a gyomrát!
És azt észrevettétek már, hogy mennyi ételnek, élelmiszernek alkalmas a neve kiváló szójátékra, hála az "édes, ékes anyanyelvünk"-nek?
Hadd ismertessék meg veletek néhányat:
Rakott rumli
Bántott hús
Sajnos tészta
Teperős fogácsa
Meggyes rémes
Hájas Gyurka
Rémes hurka
Költött fujka
Öltött Papp Rita
Paralábé őzelék
Falacsinta
Szarvas dörgölt
Pártolt K. puszta
Tarkahab leves

Remélem meghoztam a kedveteket, bármelyikhez is!
Végezetül már csak egy kérdést szeretnék feltenni nektek:
Ha létezik fodrász, cipész, aknász, műszerész, és van kolbász is, akkor miért nincs szallonnász, májkrémész, vagy sonkász?